Card in a box

Creahop

Ik doe mee met de Crea-hop: een creatieve bloghop met winacties. Dat is een leuke manier om kennis te maken met andere bloggers. Je hopt dus gewoon van blog naar blog en kunt meedoen met alle winacties die je leuk vindt (alle voorwaarden vind je op in de desbetreffende blog). In iedere deelnemende blog (het zijn er 23!) vind je een link naar de volgende blogger waar je naar toe kunt hoppen. De winacties duren allemaal tot en met 15 mei, op die dag worden alle winnaars bekendgemaakt.

De kans is groot dat je van de blog van ROELOVE, een moeder met power en grafisch talent, komt. Dank je wel voor het doorsturen Roelina. En na het lezen van mijn blogbericht hop je door naar MAMA MAAI, een op en top DIY mams.

Kleur

Het thema van deze blog-hop is kleur. Voor deze gelegenheid maakte ik een Card in a box voor de verjaardag van mijn nichtje. Dat is een popup doosje dat je plat kan vouwen en als kaartje kan opsturen. Hieronder vind je de werkwijze terug.

snijden

Snij een stuk karton op A5 formaat ( = een halve A4 = 148 x 210 mm).
Volg het plan hieronder. Klik op de afbeelding om te vergroten.
De volle lijnen zijn snijlijnen, de gestreepte lijnen zijn plooien.

Als je geen rilapparaat hebt, kan je de plooien maken door met een lege pen over het karton te gaan. Je moet eerst rillen en dan pas snijden.
De gearceerde stukjes mogen weg.

Vervolgens snij je vier stukjes van 4.4 x 5.4 cm uit gekleurd papier met een patroontje.
En dan nog eens vier stukjes van 4.6 x 5.6 om uit een effen gekleurd papier om de randjes te maken. Als je geen papier in de gewenste kleur hebt passend bij het patroonpapier, kan je zoals ik de randjes kleuren met een stift.

.

Snij de ballonnen uit met een pons. Dit kunnen ook hartjes, bloemetjes of vlindertjes zijn, al naar gelang de gelegenheid.
Snij reepjes van 7 mm breed uit stevige plastiek. Hiervoor kan je een plastieken verpakking gebruiken. Ik gebruikte lamineervellen die ik “leeg” door de lamineermachine haalde.

Kleven

Kleef nu het patroon papier op het gekleurd papier en vervolgens op de flappen van het doosjes zoals op de foto hieronder.

Vouw de brugjes in een Z-vorm.

Nu gaan we het doosje dichtkleven met de bruggetjes erin. Van bovenaf zie je ook hoe de plakstrips gelijmd moeten worden.

Smeer wat lijm op de aangeduide zones en leg ze in het doosje zoals op de foto aangeduid.
Doe ook lijm op de plaknaad van het doosje en vouw het doosje dicht.

Wanneer je het doosje opent, ziet het er zo uit.

versieren

Nu kan je de versieringen aanbrengen. Kleef de ballon op de doorzichtige strip en kleef ze vervolgens op een van de bruggetjes.

Let bij het opplakken van de versieringen dat ze niet uitsteken als je het doosje plat hebt gevouwen. Zorg ervoor dat het doosje in gevouwen toestand, nog in een enveloppe past.

Begin van achter naar voren. Je hoeft niet alleen op de bruggetjes versieringen te plakken, maar ook aan de voor- en achterkant.

Hier zijn nog een paar andere voorbeelden:

Ga jij het ook eens proberen?

WINACTIE

Wil jij graag onderstaand pakketje winnen? Laat dan een reactie achter op dit blogbericht. Op 15 mei wordt de winnaar via deze blog bekend gemaakt.
Hop nu maar door naar MAMA MAAI!

Advertenties

26 gedachtes over “Card in a box

 1. Bodil zegt:

  Wauw, wat gaaf!
  Is het ook geschikt voor de niet heel ervaren knutselaar? Want dan zou ik heel graag een poging wagen! 😀 (En anders gewoon veel oefenen, haha).

  Liked by 1 persoon

 2. Will zegt:

  Wat een grappig doosje, die wil ik wel in elkaar knutselen.
  Leuk om het samen te doen met mijn oudste kleindochter.
  Ik volg je op Bloglovin en waag voor mij en mijn kleindochter graag een kansje.
  En dan nu hopperdehop naar Creabea: Mama maai

  Liked by 1 persoon

 3. Lynn zegt:

  Ik hou niet zo van de traditionele kaarten en probeer om altijd originele kaartjes te geven. Ik denk dat deze voor heel veel leuke reacties gaat zorgen als ik die met veel trots kan afgeven! 😀

  Liked by 1 persoon

 4. Marjolein zegt:

  Wat leuk zeg, ik word er helemaal enthousiast van! Ik doe graag mee aan je actie en ga sowieso een keer aan de slag met je patroon. Bedankt voor het delen!

  Like

 5. roeloveintheair zegt:

  Schaam, schaam, schaam, dat ik nu pas rond ga. Ik was al met goede moed begonnen maar vanwege allerlei redenen kwam ik maar niet verder. Wat een geweldige creatie is dit zeg! Super leuk gedaan. Ik ga dat zeker eens proberen te maken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s